NEVÜ ve MEB İş Birliğiyle “Seramik Eğitimi” Kitapları Hazırlandı

19 Nisan 2021 1652
NEVÜ ve MEB İş Birliğiyle “Seramik Eğitimi” Kitapları Hazırlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Seramik Eğitimi Mesleki Gelişim” kitapları erişime açıldı. 

Editörlüğünü MEB Öğretmen Yetiştirme ve Yükseköğretim Kurumları ile İlişkiler Daire Başkanı Dr. Volkan Hasan Kaya’nın yaptığı kitapların birinci cildi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi seramik alanındaki öğretim elemanları, ikinci cildi ise Nevşehir’de görev yapan MEB öğretmenleri tarafından hazırlandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, seramik kültürünün eğitim boyutuyla ele alınarak tanıtılması, kitaba dönüştürülerek kalıcılaştırılması ve imece yoluyla bilgilerin kitlelere ulaşması yönünde güzel adımlara vesile olacağını söyledi.

Aktekin, “Geleneksel sanatlardan biri ve kültürümüzün önemli bir parçası olan seramikle, öğrenci ve öğretmenlerin tanışmaları ayrıca kültürel mirasın yaşatılması hedeflenerek temel seramik şekillendirme yöntemlerini içeren kuramsal bilgi ve etkinliklerin yer aldığı kitaplar tamamlandı. MEB’de görevli öğretmenlerimiz ve okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde olan öğrenciler için oluşturulan etkinlik kitapları aynı zamanda seramiğe ilişkin bireysel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi açısından önemli bir adım oldu” dedi.

Seramik programlarının ve eğitim içeriklerinin yer aldığı ilk ciltte; yazar olarak NEVÜ öğretim elemanlarından Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu, Dr. Öğr. Üyesi H. Aybike Karakurt, Dr. Öğr. Üyesi M. Birol Akalın, Öğr. Gör. Necmiye Demircioğlu, Arş. Gör. Ferit Cihat Sertkaya (Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü) – Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Öğr. Gör. Özlem Sağlıyan Sönmez (Avanos MYO El Sanatları Bölümü) katkı sağladı. İkinci cildi ise, Nevşehir ilinde görev yapan MEB öğretmenleri hazırladı.

İlgili kitaplara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://ogretmen.meb.gov.tr/kitap/seramik/index.html

https://ogretmen.meb.gov.tr/kitap/seramiketkinlik/index.html