NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesine 5 Yeni Doçent Ataması Yapıldı

02 Haziran 2021 2278
NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesine 5 Yeni Doçent Ataması Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinde farklı birimlerde Dr. Öğr. Üyesi kadrosunda görev yapan ve doçentlik sınavını başarı ile tamamlayan 5 akademik personel doçentlik kadrosuna atandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, bünyesinde 9 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 4 enstitü ve 19 araştırma merkezi bulunduran Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak yeni açılan ve açılması planlanan bölüm ve programlarla birlikte akademik kadroyu da güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Üniversitemize Rektör olarak atandığım ilk günden itibaren üniversitemizin değişik birimlerinde görev yapan öğretim elemanları ve öğretim üyelerimizle bir araya gelerek kendilerinin istek ve taleplerini dinlemiştim. Arkadaşlarımızın öncelikleri arasında ise akademik yükselme ve atanma talepleri yer alıyordu.

Üniversite olarak biz de akademik birimlerimizde gerekli yeterliliğe ve atanma kriterlerine sahip olduğu halde kadro eksikliği nedeniyle atanamayan profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadroları için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’e başvuruda bulunduk ve YÖK de yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonucunda kadro tahsisi taleplerimizi olumlu karşıladı.

Üniversitemize verilen kadro dahilinde Fen-Edebiyat Fakültemizin farklı birimlerinde Dr. Öğr. Üyesi kadrosunda görev yapan ve doçentlik sınavını başarı ile tamamlayan 5 akademik personelimizin doçentlik kadrosuna ataması bugün itibariyle gerçekleşti. Ben kendilerine görevlerinin hayırlı olmasıyla birlikte özverili çalışmalarının bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

NEVÜ’de çevrim içi olarak gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar uyarınca atama süreciyle ilgili tüm işlemleri tamamlanan 5 doçentin ataması yapıldı.  

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü Türk Halkbilimi Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Recep Tek, Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Meltem Değerlier Guıot, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt, Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Ayşe Budak ve Tarih Bölümü Osmanlı Müesseseleri Tarihi Anabilim Dalı’na Gülser Yardım atandı.