NEVÜ’de “Nevşehir Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı” Kapanış Programı Düzenlendi

04 Haziran 2021 1397
NEVÜ’de “Nevşehir Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı” Kapanış Programı Düzenlendi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) işbirliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Nevşehir Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı” kapanış programıyla sona erdi.

NEVÜ Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri’nde düzenlenen kapanış programına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, “Nevşehir Kapadokya Tanıtım Stratejisi Çalıştayı”nda sunum yapan ve katkıda bulunan akademisyenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, bölgenin tanıtımı açısından önem arz eden çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali İnci Sezer Becel, “Bugün düzenlemiş olduğumuz çalıştayın açılışında da belirttiğim gibi aslında bu çalıştayı, 3-4 ay gibi bir çalışmanın ürünü olarak değerlendiriyorum. Kapadokya Bölgesi tanıtım eylem planının yapılması aşamasında üniversitemiz ve akademisyenlerimizle yaptığımız çalışmalarımızın neticesinde eylem planımızın alt yapısını oluşturmak için sektörde faaliyet gösterenlerin de katılımıyla bir çalıştayın gerçekleştirilmesinin bize büyük katkı sağlayacağını düşündük ve böyle bir düşünceyle bu çalıştayı gerçekleştirdik. Çalıştayın tarihini de yeni turizm sezonun başladığı ve Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nin de yapıldığı bugüne denk getirdik. Böylelikle bölgenin tanıtımında ve pazarlanmasında etkili olacak iki önemli etkinliği aynı anda gerçekleştirmekle birlikte gelecek misafirlere de faydalı olacağını düşündük. Ben başta Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın olmak üzere, çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Vali İnci Sezer Becel konuşmalarının ardından çalıştayda moderatörlük yapan Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Özkul, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuray Türker’e plaketlerini verdi.

Çalıştayda moderatörlük görevi yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şafak Ünüvar’a plaketlerini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin verirken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Duygu Eren ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çoban’a ise plaketlerini Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa verdi.