NEVÜ’de ‘Energy and Laplacian Energy of Graphs’ Konulu Seminer Düzenlendi

09 Ağustos 2022 1377
NEVÜ’de ‘Energy and Laplacian Energy of Graphs’ Konulu Seminer Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü tarafından Pakistan'daki Air University Islamabad Ünivresitesi’nden Dr. Masood Ur Rehman’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Energy and Laplacian Energy of Graphs” konulu seminer düzenlendi.

Seminere, NEVÜ Matematik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer Sorgun, Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Dilek Maden, NEVÜ akademik ve idari personelinin yanı sıra lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Dr. Masood Ur Rehman, ilk olarak Matematiğin Kimya biliminde uygulaması olan molekül bağlarındaki enerji seviyelerinin Hamiltonian matris yardımıyla nasıl hesaplatıldığına değindi. Spektral Çizge Teorisi ile bu enerji seviyelerinin daha doğru bir şekilde nasıl hesaplatıldığını anlatan Dr. Masood Ur Rehman, ardından Laplacian matrisi kullanarak yapılan çalışmaların bazılarından örnekler verdi.

Seminer, Doç. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç’un Dr. Masood Ur Rehman’a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. 

TÜBİTAK projesi kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü'nde misafir bilim insanı olarak çalışan Dr. Masood Ur Rehman’ın Cebirsel Kombinatorik, Spektral Çizge Teorisi, Cebirsel Çizge Teorisi, Kimyasal Çizge Teorisi ve Cebirsel Sayı Teorisi alanlarında çalışmaları bulunuyor.

Seminerin video kaydı https://www.youtube.com/watch?v=AtCP1ETxOjg adresinden izlenebilir.