Rektör Aktekin’den Adalet Bakanlığı’nın “Kitap İyileştirir” Kampanyasına Destek

16 Ocak 2023 3353
Rektör Aktekin’den Adalet Bakanlığı’nın “Kitap İyileştirir” Kampanyasına Destek

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ceza infaz kurumu kütüphaneleri için başlattığı kitap bağış kampanyasına katılarak kitap bağışında bulundu. 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel beraberinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri ile birlikte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün 81 İlde ‘Kitap İyileştirir’ sloganıyla ceza infaz kurumu kütüphaneleri için başlattığı kitap bağış kampanyası kapsamında Nevşehir Adalet Sarayı'nda oluşturulan kitap bağış alanını ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasına destek olmakla birlikte kendilerinde kitap okuma alışkanlığının edindirilmesi amacıyla düzenlenen kampanyanın önemine değindi. Rektör Aktekin bu kapsamda üniversite olarak öğrencilerin eğitim ve öğretiminin yanı sıra toplum yararına düzenlenen başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere her türlü faaliyete destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ayrıca Nevşehir Adalet Sarayı’nda oluşturulan kitap bağış kampanyasına üniversite olarak çeşitli yayınlardan oluşan kitapları bağışlayarak destek verdi.