NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Luarasi Üniversitesi Arasında Diş Hekimliği Alanında Erasmus+ Anlaşması İmzalandı

26 Ocak 2023 845
NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Luarasi Üniversitesi Arasında Diş Hekimliği Alanında Erasmus+ Anlaşması İmzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) uluslarasılaşma adına farklı ülke üniversiteleri arasında yürüttüğü ikili iş birliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  Diş Hekimliği Fakültesi’nin yürütmüş olduğu görüşmeler ve NEVÜ Uluslararası Ofisi’nin destekleriyle yapılan ikili görüşmeler neticesinde Arnavutluk’ta bulunan Luarasi Üniversitesi ile ‘Diş Hekimliği’ alanında Erasmus+ anlaşması imzalandı. NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, imzalanan Erasmus+ anlaşması ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin Erasmus+ öğrenci öğrenim görme hareketliliğinden faydalanacaklarını söyledi.

Aktekin “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yükseköğretim kurumlarında uluslararasılaşmaya büyük önem veriyor. Biz de NEVÜ olarak uluslararasılaşma adına belirlediğimiz hedefler doğrultusunda farklı ülke üniversiteleriyle birçok alanda ikili anlaşma ve ortak çalışmalarda bulunarak, bilgi ve tecrübe paylaşımı konusuna büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Arnavutluk’ta bulunan Luarasi Üniversitesi ile üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi arasında ‘Diş Hekimliği’ alanında Erasmus+ anlaşması imzalandık. Yaptığımız ikili anlaşmayla üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz belirledikleri hedefler doğrultusunda mesleki kabiliyetlerini yurtdışı tecrübesiyle güçlendirebilecekler. Ayrıca söz konusu anlaşma bölümde görev yapan akademisyenlerimizin akademik tecrübelerini zenginleştirebilecekleri Erasmus+ ders verme hareketliliği faaliyetinden faydalanmalarına olanak tanımakta.

Ben bu vesileyle Luarasi Üniversitesi ile imzaladığımız anlaşmanın tüm öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.