Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Doksar’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

13 Kasım 2020 1510
Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Doksar’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Akif Doksar beraberinde Destek Hizmetleri Çalışma Grup Başkanı Ejder Deveci, Geçici Koruma Grup Başkanı Halil İbrahim Çayıroğlu ve Uluslararası Koruma Grup Başkanı Emre Doğu ile birlikte, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Akif Doksar ve Grup Başkanları,  Rektör Aktekin’e yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. İl Müdürü Doksar, İl Müdürlüğü olarak Nevşehir’de bulunan sığınmacılar ve bunlara sağlanan imkânlar ile hizmetler hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müdürü Akif Doksar ve beraberindekilere teşekkür eden Rektör Aktekin ise, “Ülke olarak dünyanın dört bir tarafından başta savaş olmak üzere değişik nedenler ile doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda bırakılan mazlumlara din, dil ve ırk ayırt etmeksizin sahip çıkan tek ülke konumundayız. Bugün devletimiz ile birlikte milletimiz de bu zulümlere kayıtsız kalmayarak milyonlarca mazluma Avrupa ülkelerinin ve insanlarının gösteremediği maddi ve manevi desteği vermekte. Çünkü mazlumun yanında olmak, onları koruyup kollamak bizim başta inancımız olmak üzere, kültürümüzde ve geleneğimizde var. Biz de üniversite olarak bundan sonra da sığınmacı kardeşlerimiz için üzerimize düşen ne var ise yapmaya ve her türlü ortak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Aktekin, İl Müdürü Doksar ile Grup Başkanları daha sonra sığınmacılara yönelik başta eğitim olmak üzere yürütülebilecek ortak projeler hakkında bir süre görüştüler.