NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’dan SBTÜ ve Cumhuriyet Teknokent’e Ziyaret

05 Temmuz 2021 1157
NEVÜ Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’dan SBTÜ ve Cumhuriyet Teknokent’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Teknokent’i ziyaret etti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından tertip edilen ERASMUS Programı (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) bilgi ve tecrübe paylaşım toplantısına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni temsilen katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, programı kapsamında Sivas Bilim ve Teknik Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’u makamında ziyaret etti.

Sivas Bilim ve Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ile üniversiteler arasında yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler üzerine bir süre görüşen NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Üniversitenin özellikle savunma sanayi alanında gerçekleştireceği projelerde iş birliğinin önemine vurguda bulundu.

Daha sonra beraberinde NEVÜ Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Öğr. Gör. Bilgin Yazlık ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Teknokent’i ziyaret eden ve Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Serdar Mercan’dan bilgi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Teknokent alan kapsamında kuluçka merkezinde yer alan genç akademisyen girişimcilerle de bir araya gelerek, teknoloji tabanlı girişimcilik ve girişimcilik projeleri üzerine kendileriyle sohbet etti.