Anadolu Üniversitesi Rektörü Erdal’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

05 Ağustos 2021 1478
Anadolu Üniversitesi Rektörü Erdal’dan Rektör Aktekin’e Ziyaret

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ı makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aktekin kendilerine teşekkür etti. Merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün akademik, idari personel ve öğrenci sayısı başta olmak üzere, fiziki yapılanması, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri, sosyal tesisler ve yürütülen çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’a bilgi veren Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  yeni eğitim – öğretim yılına yönelik yapılan hazırlıklara değindi.  Aktekin ayrıca, iki üniversite  arasında başta bilimsel çalışmalar olmak üzere her türlü proje ve çalışmalara açık olduklarını ifade etti.

NEVÜ’nün sahip olduğu imkanların ve yürüttüğü çalışmaların kayda değer olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal ise üniversite olarak kendilerinin de, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile ortak çalışma ve projelere hazır olduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal daha sonra NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu eşliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Sanat Müzesi’ni, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi’ni, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü dolayısıyla açılan ve yılsonuna kadar ziyaretçilere açık olan “Ehli Beyt ve Hat Levhaları”nın yer aldığı sergi alanını, Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte NEVÜ merkez yerleşkesini gezdi.