Nevşehir Milletvekili Açıkgöz ve TSÜAB Başkanı Gençer’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

11 Ağustos 2021 1237
Nevşehir Milletvekili Açıkgöz ve TSÜAB Başkanı Gençer’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer ve yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Kendilerine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün eşlik ettiği Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldırım, Genel Sekreter Hamit Ayanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hanifi Sarı, Yunus Yumuşak, M. Ali Sağır, TSÜAB Nevşehir Üyeleri Ali Köybaşı ve Birol Güney Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Üniversitenin her alanda olduğu gibi tarımsal alanda yürüttüğü çalışmaların memnuniyet verici olduğu söyleyen TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, Türkiye’nin ilk özel yetkili akredite Bitki Sağlığı Teşhis ve Analiz Laboratuvarını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kampüsündeki Kapadokya Teknopark bünyesinde kurulmasına karar verdiklerini söyledi.

Heyete ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Aktekin ise, Türkiye’nin en önemli patates ve tohum üretimi merkezi olan Nevşehir’de, üniversitenin paydaşlarıyla birlikte yürüttüğü ortak çalışma ve projelere değindi. TSÜAB’ın Kapadokya Teknopark’ta Bitki Sağlığı Teşhis ve Analiz Laboratuvarı kurmasına yönelik memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektör Aktekin, üniversite olarak bilimsel ve teknolojik alanlarda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

TSÜAB Başkanı Gençer ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu ile birlikte Kapadokya Teknopark’ı gezerek incelemelerde bulundu.