KOP Başkanı Şahin’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

16 Ağustos 2021 1074
KOP Başkanı Şahin’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) Dönem Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’i makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü ve ÜNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) 2021 Dönem Başkanlığını yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak ÜNİKOP üyesi diğer üniversiteler ile birlikte Nevşehir’de paydaşlarla yürüttükleri ortak çalışma ve projelere değinen Rektör Aktekin, “UNİKOP Bölge Başkanlığımız süreci içerisinde üniversitemiz bünyesinde 'Jeotermal Kaynaklar Daimi Çalışma Grubu' ve bu çalışma grubumuz bünyesinde de ‘Tarım ve Gıda Araştırma Grubu’, ‘Jeoloji Araştırma Grubu’ ve ‘Turizm ve Sağlık Sektöründe jeotermal Kaynakları Araştırma Grubu’ olmak üzere alt araştırma grupları oluşturduk ve bu araştırma gruplarımızla da çalışmalarımızı yürütmek üzere istişare toplantıları gerçekleştirdik. Toplantılarımızda bölgemizdeki sanayi ve ticaret kuruluşları, hem tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar, hem de turizm ve sağlık sektöründe jeotermal kaynaklarının kullanımının daha da zenginleştirilmesi ve geliştirilmesi, ilgili sektörlere yansıtılması, üniversite bünyesinde bilimsel araştırmaların ve bunların ticaret potansiyelleri hakkında fizibilite raporlarının hazırlanması, uygulama sonuçlarının hayata geçirilmesi konularını ele aldık.

Diğer taraftan ÜNİKOP üyesi diğer paydaş üniversitelerimizle de koordineli bir şekilde yapılabilecek ortak çalışma ve projelere dair görüş ve istişarelerde bulunduk. İnşallah bu projelerle gerek üniversitemizin gerekse diğer üye üniversitelerimizin bulunduğu şehirler ile bölgelerimizin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmaları hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

KOP İdaresinin hibe destekleri ile finanse ettiği destek projeleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün ÜNİKOP 2021 Dönem Başkanlığı ile birlikte özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik yürüttü çalışma ve projelerin kayda değer olduğunu söyledi.  Şahin ayrıca KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi olarak şehirlerin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına imkan sağlayacak her türlü projeyi desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Aktekin ve KOP Başkanı Şahin daha sonra NEVÜ ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yürütülen ortak projeler ve bölgesel kalkınmaya yönelik yapılabilecek yeni proje ve faaliyetler hakkında bir süre görüştü.