Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Kurucusu Gül, Rektör Aktekin’i Ziyaret Etti

11 Eylül 2021 1198
Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Kurucusu Gül, Rektör Aktekin’i Ziyaret Etti

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Kurucusu Sibel Radiye Gül ve müze görevlisi Serkan Paydak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Gül ve Paydak’ı makamında ağırlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerine teşekkür etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi hakkında bilgi veren Sibel Radiye Gül, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyündeki 170 yıllık Sinasos Konağında, keven bitkisinden elde edilen kitre reçinesi kullanılarak yapılmış yaklaşık 2 bin bebeğin ziyaretçilere sergilendiğini, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise temalı tek bebek müzesi niteliğinde olan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’ni çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Türkiye ve Kapadokya bölgesi için kültür turizmi ve müzeciliğin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi olarak gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik etti. 

Bölgenin somut ve somut olmayan kültürel mirasının yaşatılması ve tanıtımı amacıyla NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürlüğü bünyesindeki Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi marifetiyle önemli kültürel hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Aktekin, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi ve Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi arasındaki kurumlar arası işbirliğini geliştirmek istediklerini vurguladı.