Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Rektör Aktekin’e Ziyaret

10 Eylül 2021 1126
Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Rektör Aktekin’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanları, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret ederek, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdiler.

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gonca Varoğlu ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Ecem Ceylan beraberinde Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Sare Çiftçi, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yılmaz, Öğr. Gör. Kunihiko Hashımoto, Öğr. Gör. Noriji Fujımoto ve Arş. Gör. Nihal Çakmak Bilgili,  Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez ve Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ceylan ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Rektör Aktekin, üniversite olarak Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nın bu sene ilk mezunlarını vermesiyle birlikte Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nın ise bu sene ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlayacak olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Aktekin, “Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2017-2018 Akademik yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretimine başlayan Japon Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalımız 2020-2021 Akademik yılında ilk mezunlarını vermenin heyecan ve mutluluğunu bizlere yaşattı. Bu heyecan ve mutluluğumuz Ana Bilim Dalının ilk mezunlarından bir öğrencimizin 2020-2021 Akademik yılında üniversitemizin lisans birincisi olmasıyla daha da arttı. Diğer taraftan Çin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalımız da 2021-2022 Akademik yılında ilk öğrencilerini aldı. Her iki Ana Bilim Dalımıza yerleşen öğrenci sayımızın da % 100 oranında olması ayrıca bizleri gururlandırdı.

Üniversite olarak bizim en büyük amacımız, gelişmiş fiziki alt yapımızla birlikte nitelikli akademik kadromuzu daha da güçlendirerek üniversitemizin, bulunduğumuz şehrin, bölgemizin ve ülkemizin her alanında gelişimine katkı sağlayabilecek nitelikli bireyler yetiştirmek. Bunun için siz değerli hocalarımıza da büyük görevler ve fedakarlıklar düşmekte” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılına yönelik yürüttükleri çalışmalar ve hazırlıklar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi veren Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gonca Varoğlu ve öğretim elemanları, Aktekin ve yönetimine vermiş oldukları desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkürlerini sundu.