Rektör Aktekin’den Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’ye Ziyaret

24 Eylül 2021 1283
Rektör Aktekin’den Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’ye Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına atanan Prof. Dr. Cihad Demirli’yi ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ağırlayan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine teşekkür etti.

Talim ve Terbiye Kurulu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli bir birimi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Eğitim Politikaları, Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri, Elektronik Eğitim İçerikleri, İzleme ve Değerlendirme, Kurul ve Şûra İşleri, Öğretim Programları, Gerçekleştirilen Yayınlar’ gibi hizmetlerle Milli Eğitimimizin çok temel işlevlerini yerine getirmektedir” dedi.

Ziyarette Aktekin ve Demirli,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar üzerine görüştü.  

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 ve 29. maddesine göre Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın görevleri; Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulamaya ilişkin görüşlerini Bakana sunmak. Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarını incelemek, inceletmek ve sonucunu Bakana sunmak.

Yurtdışı eğitim ve öğretim kurumlarından alınmış, ilköğretim ve ortaöğretim diploma ve öğrenim belgelerinin derece ve denkliklerine ilişkin ilke kararlarını Bakanın onayına sunmak.  Eğitim ve öğretimle ilgili konularda Bakanlığın diğer birimleri tarafından oluşturulacak politika ve stratejilerin belirlenmesinde iş birliği yapmak. Millî Eğitim Şûrasının sekreterya hizmetlerini yürütmektir.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın; Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı, Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı, Elektronik Eğitim İçerikleri Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, Kurul ve Şûra İşleri Daire Başkanlığı, Öğretim Programları Daire Başkanlığı olmak üzere her biri eğitimin farklı alanlarında hizmet veren daire başkanlığı düzeyinde 7 alt birimi bulunmaktadır.