Rektör Aktekin’den GÖR-BİR’e Ziyaret

12 May 2022 889
Rektör Aktekin’den GÖR-BİR’e Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR)’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in GÖR-BİR’i ziyaretlerinde kendilerini Dernek Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Kemikkıran ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Rektör Aktekin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve dernek olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında kedilerine bilgi veren Dernek Başkanı Mutlu, üniversitenin de engelli öğrenciler ile bireyler adına yürüttükleri çalışmaların da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Derneğin engelli bireyler için yürüttüğü çalışmaların kayda değer olduğuna değinen Rektör Aktekin ise toplumun vazgeçilmez birer parçası olan engelli bireylerin yaşamlarını her alanda kolaylaştırmak adına, toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü söyledi.  Bu bilinç doğrultusunda üniversite olarak engelli bireylere yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Aktekin ayrıca,  'Engelsiz üniversite' adına yapmış oldukları başarılı çalışma ve yürüttükleri projeler ile de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Yeşil Bayrak' ‘Mavi Bayrak’ ve 'Turuncu Bayrak' ödülüyle ödüllendirilen bir üniversite olduklarını sözlerine ekledi.  

Rektör Aktekin ve Dernek Başkanı Mutlu daha sonra engelli bireylere yönelik yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler üzerine bir süre görüştü.