TBESF Başkanı Ergezen’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

30 May 2022 1022
TBESF Başkanı Ergezen’den NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Muaz Ergezen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret eden TBESF Başkanı Muaz Ergezen, engelli bireylere yönelik Federasyon olarak yürüttükleri sportif faaliyetler hakkında kendilerine bilgi verdi.

NEVÜ’nün de Atçılık - Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla at yardımlı binicilik ve öğrenme aktiviteleri ile Spor Merkezi’nde gerçekleştirdiği sportif ve eğitsel oyun etkinlerinin zihinsel ve bedensel engelli çocukların gelişimine büyük katkılarının olduğuna değinen Ergezen, Rektör Aktekin ve yönetimine engelli bireyler ve sporculara vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Ergezen’e teşekkür eden Rektör Aktekin ise 'Engelsiz üniversite' adına yapmış oldukları başarılı çalışma ve yürüttükleri projeler neticesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'Yeşil Bayrak' ‘Mavi Bayrak’ ve 'Turuncu Bayrak' ödülüyle ödüllendirilen bir üniversite olarak öğrencilerin eğitiminin yanı sıra, toplumun ve özellikle engelli bireylerin yararına yönelik yürütülen her türlü çalışma ve projeye büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin bu kapsamda üniversitenin ‘Engelsiz Üniversite Birimi’ başta olmak üzere, diğer birimlerle engelli bireyleri topluma kazandıracak ve yaşamlarını kolaylaştıracak kurumlar arası iş birliklere de açık olduklarını ifade etti.

Rektör Aktekin üniversite olarak 1-3 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenleyecekleri 'Kapadokya Kültürel Miras Festivali'ne, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Dans Ekibi’nin katılarak farkındalık amacıyla dans gösterisinde bulunacak olmasının da ayrıca memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.