Rektör Aktekin Ressam Ergün Bilgi’yi Makamında Kabul Etti

04 Haziran 2022 1059
Rektör Aktekin Ressam Ergün Bilgi’yi Makamında Kabul Etti

‘1.Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ kapsamında bölge sanatçılarının açmış olduğu Karma Resim Sergisi’nde eserleri bulunan Ressam Ergün Bilgi,  Rektör Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyarette, Rektör Aktekin’e Kafkas figürlü yağlı boya tablo takdim eden Ressam Ergün Bilgi, 1.Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ndeki ‘kültür yoğunluğu’nu etkileyici bulduğunu, kendisinin de Kayseri’den katıldığını belirterek bölge kültürü ve kültür insanları için önemli fırsatlar sunan böylesi değerli ve kapsamlı bir etkinliği düzenledikleri için kendilerine teşekkür etti.

Ressam Ergün Bilgi’yi makamında kabul ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Aktekin, ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ne katılımları ve nazik takdimleri için kendilerine teşekkür etti.

Rektör Aktekin, üç gün süren ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ boyunca festival alanında bulunan sergi ve stantları ziyaret ettiğini, çok değerli bir kültürel çeşitlilik ve zenginliğe tanık olduğunu, ‘kültürel miras’ temasıyla düzenledikleri bu festival ile üniversite-bölge,  üniversite-şehir buluşmasının en güzel örneklerinden birini sergilediklerini söyledi.

Rektör Aktekin, ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’nin ileriki yıllarda gelenekselleşmesiyle birlikte çok sayıda değerli sanatçının katılımlarını beklediklerini ifade etti.

Ressam Ergün Bilgi

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Ergün Bilgi birçok kişisel ve karma resim sergisi açtı. Yayınlanmış bir şiir kitabı,  yazım aşamasında olan öykü ve roman denemeleri de bulunan Bilgi, eserlerinde “mazlum ve mağdur” halkları konu ediniyor.