TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

08 Kasım 2022 776
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’den Rektör Aktekin’e Ziyaret

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin’e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, göreve geldikleri ilk günden bugüne üniversitenin kalite standartlarını her yönden yükseltmeyi stratejik hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Gerek insan kaynaklarının bilgi ve becerilerini artırma, gerekse mevcut ve yeni açtıkları akademik birim, bölüm ve programların kalite standartlarını her yönden geliştirme amaçlı bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) iş birliğinde hazırlanan ‘Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu’nda yer alan koşulları yerine getiren üniversitemiz yapılan incelemelerin ardından TSE tarafından verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni ikinci kez almaya hak kazandı” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak hayata geçirilen uygulama ve tedbirler sonunda ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs’ unvanını ikinci kez almanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Aktekin, “Geçtiğimiz yıl, TSE uzmanları tarafından yapılan incelemelerin ardından verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni almaya hak kazanan sınırlı sayıda üniversitelerden biriydik. Bu doğrultuda çalışmalarını bu yıl da yoğun bir şekilde sürdüren üniversitemiz, yapılan evrak ve saha denetimlerinin ardından, bir kalite göstergesi olan ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ almaya bir kez daha hak kazandı. Böylece üniversitemizin kalite standartlarının yüksekliği bir kez daha tescilledi. Öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimiz ile birlikte tüm dış paydaşların sağlığının korunması için gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak bizim de temel gayemiz, küresel salgın tedbirleri sürdüğü sürece, belgemizi yenileyerek sunulan hizmet kalitemizin sürdürülebilirliğini arttırmaktır.

Ben bu vesileyle belgenin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte TSE yetkililerine bir kez daha şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TSE Üniversite Buluşmaları’ programına katılmak üzere NEVÜ’de bulunan TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin de sağladıkları kaliteli bilimsel ortam ve misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür etti.

TSE Başkanı Şahin konuşmasında TSE’nin yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’ın belirlediği hedefler doğrultusunda NEVÜ’nün ortaya koymuş olduğu hedef, kalite ve standartlara yönelik yürüttüğü çalışmaların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başkan Şahin ziyaretleri sonunda Rektör Prof. Dr. Aktekin ile üniversite yerleşkesinde bulunan Öğrenci Yaşam Merkezi ve içerisinde yer alan TDV Kitapevi ile Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi’ni gezerek sınava hazırlanan öğrencilerle bir süre sohbet etti.