NEVÜ Kapadokya Teknopark BC TECH Firması, Güney Kore Firmasıyla Ortak Çalışma Yürütecek

25 Kasım 2020 1659
NEVÜ Kapadokya Teknopark BC TECH Firması, Güney Kore Firmasıyla Ortak Çalışma Yürütecek

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark BC TECH Firması, Güney Koreli MTING Co. Ltd Firma ile video konferans yöntemiyle “Metal Toz Teknoloji” üzerine görüştü.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark bünyesinde araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları gerçekleştirilen BC TECH Firması yetkilileri Prof. Dr. Bülent Kurt ve Doç. Dr. Cemal Çarboğa, Güney Koreli MTING Co. Ltd (Material Technical Innovation Group) firmasından Young-sun Park’la metal tozları üzerine bilgi alışverişinde bulundu.  

Metal toz üretimi ve metal kaplama konusunda faaliyet göstermekle olan ve namlu kaplama konusunda ulusal ve uluslararası standartlarda hizmet veren BC TECH Firması yetkilileri, Nevşehir ve Türkiye’deki metal toz teknolojisi ve ürünler hakkında bilgi verirken, Güney Koreli firmalardan MTING Co. Ltd. ise Güney Kore’deki metal toz ve ürünler konusunda bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Ayrıca metal tozlarının savunma sanayi, silah namlu ve mekanizmaları, implant teknolojilerinde kullanımlarına yönelik yapılan görüşmede, BC Tech ve MTING Co. firmaları ile ortak ürün, eğitim, proje vb çalışma alanlarında bir araya gelmek için uzlaşıldı.