Rektör Aktekin Üniversitede Eğitim Gören Öğrencilerle Bir Araya Geldi

21 Ocak 2021 1432
Rektör Aktekin Üniversitede Eğitim Gören Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede eğitim -öğretim gören Türk ve Yabancı öğrencileri makamında kabul etti.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Mehmet Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü son sınıf öğrencileri Mert Karlı ile Samet Özcan’ın yanı sıra Somali vatandaşları olan NEVÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü  öğrencisi Abdulfatah Ali Mohamed  ile beraberindeki Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Abubakur’ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.   

Öğrencilerin istek ve taleplerini dinleyerek kendileriyle sohbet eden Rektör Aktekin, salgın nedeniyle eğitimlerine uzaktan eğitimle devam eden öğrencilere zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerine yönelik çeşitli kitap, dergi, makale okumaları ile belgesel ve film izlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Rektör Aktekin ayrıca, salgın döneminde öğrencilere moral ve motivasyon vermek amacıyla özellikle üniversitenin sosyal hesapları üzerinden sosyal ve kültürel boyutta canlı konferanslar, konserler, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra alanında uzman yazar, akademisyen ve benzeri kişileri de öğrencilerle buluşturdukları ve buluşturmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Üniversitenin kendilerine sunduğu imkânlardan duydukları memnuniyetleri dile getiren öğrenciler ise, Rektör Aktekin ve yönetimi ile birlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti.

Rektör Aktekin ziyaretleri sonunda öğrencilere Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in “Gençlerle Başbaşa” ve Hasan Bozdaş’ın “Adil Bir Akşam” isimli kitaplarını hediye etti.