Rektör Bağlı, Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere ‘Arayın, Bulun’ Dedi

25 Temmuz 2019 3099
Rektör Bağlı, Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere ‘Arayın, Bulun’ Dedi

Üniversite tercihinin öğrencilerin hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Düşle gerçeğin iç içe geçtiği Kapadokya’nın merkezinde yer alan Nevşehir’in doğal güzellikleri ve yer altı şehirleri sayesinde her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen en önemli turizm merkezlerimizden biri olduğunu belirterek “Bir bölgede Turizm varsa orada dinamizm, her sektörde istihdam ve staj imkanları ile uluslararası bir atmosfer vardır.

Böylesi bir atmosferde yer alan, biri merkez yerleşke olmak üzere Ürgüp, Avanos, Hacıbektaş, Gülşehir, Acıgöl, Derinkuyu ve Kozaklı ilçelerinde bulunan yerleşkelerde bilimsel faaliyetlerini 8 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 4 enstitü ve 14 araştırma ve uygulama merkezi ile sürdüren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini tercih edecek öğrencilerimize;  Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin veciz sözü ile ‘Arayın, Bulun’ diye seslenmek istiyorum. Yani, tercih yapacak öğrencilerimizin kesinlikle üniversitemizi araştırmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında Rektör Bağlı, “Hem devlet hem de özel yurt ve apart imkanları ile barınma sorunu bulunmayan, kolay ulaşım imkanlarına sahip “öğrenci dostu” özelliklerin merkezde olduğu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde; Nitelikli akademik kadromuz ve üniversitemizin geniş fiziki alt yapı, sosyal, kültürel ve sportif imkanları ile ilk günden mezuniyetlerine kadar her türlü desteği sunacağız.  

Avrupa Komisyonu tarafından gerekli şartları taşıyan üniversitelere verilen “Diploma Eki” ve “AKTS” etiketi sahibi bir üniversite olarak; Erasmus anlaşması yaptığımız üniversite sayısı 69'a yükselmiş durumda olup bu süreç artarak devam etmektedir. Mevlana Değişim Programı ile Kore, Çin, Brezilya, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Tacikistan gibi ülkelerde bulunan üniversiteler ile anlaşmalarımız mevcuttur.

Yurt dışındaki üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz ikili iş birliği anlaşmaları ile üç kıtada faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Öğretim üyesi ve öğrenci değişiminin yanında birlikte gerçekleştirdiğimiz bilimsel proje ve programlar sayesinde küresel çapta bir üniversite konumuna yükselmiş durumdayız.

Öğrencilerimizin; dünyanın en kadim bölgelerinden olan Kapadokya'nın merkezinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini araştırarak tercih etmelerini öneriyor; iyi dileklerimi sunuyorum” diye kaydetti.