Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk NEVÜ’de

06 Eylül 2019 3336
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk NEVÜ’de

Bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’de bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret etti.

Bakan Selçuk’u NEVÜ’yü ziyaretlerinde Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu karşılarken, kendilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve protokol üyeleri eşlik etti.

Cuma namazını üniversite camiinde kılan Bakan Selçuk ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kendilerini Nevşehir’de ve üniversitede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Üniversite hakkında ve üniversitenin şehir ile yürüttüğü ortak çalışmalara ilişkin Bakan Selçuk’a bilgi veren Rektör Bağlı “Üniversitemiz konumu itibariyle bulunduğumuz bölgenin ve şehrin değerlerine sahip çıkarak önemli çalışmalar yürüten bir üniversite. Özellikle bölgemizin bir turizm bölgesi olması münasebetiyle ülkemizin ilk Turizm Araştırmaları Enstitüsünü üniversitemizde kurduk. Bunun yanı sıra Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin bizlere emaneti olan manevi değerlerini gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarmak amacıyla bir de Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitümüz bulunmakta. Bu enstitümüzde bu manada önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Bağlı devamında “Üniversitemiz akademik ve bilimsel çalışmalarla birlikte ülkenin kalkınmasına öncülük edecek gerek kamu kurum ve kuruluşları ile gerekse özel sekterlerle de önemli çalışmalar ve projelere öncülük etmekte. Aynı zamanda paydaşımız olan Kapadokya Üniversitesi ile Bezirhane Buluşmaları adı altında her ay önemli bir konuğumuzu bölgemizde ağırlar iken, üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hamidreza Sohrabiabad tarafından halkımızın da faydalandığı ‘Mesnevi Sohbetleri’ düzenlemekteyiz. Bu yıl yeni kurulan ve akranlarımız olan üniversiteler arasında ise, yüzde 95 oranıyla tercih edilen üniversitelerin başında gelen bir üniversite olduk” diye konuştu.

Üniversitelerin ülkenin kalkınmasında üstlendiği önemli role değinen Bakan Selçuk ise, bu bağlamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve yönetimini tebrik ederek başarılı çalışmalar temennisinde bulundu.

Üniversitenin şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazan ve kendilerine Rektör Bağlı tarafından günün anısına plaket takdim edilen Bakan Selçuk, beraberindeki heyet daha sonra üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezinde il genelinde görev yapan öğretmenlere yönelik düzenlenen toplantıya geçti.