NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Dördüncüsü Hacıbektaş MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

10 Eylül 2020 1919
NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının Dördüncüsü Hacıbektaş MYO Ev Sahipliğinde Çevrimiçi (Online) Olarak Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğünün Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının dördüncüsü çevrimiçi (online) olarak NEVÜ Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde yapıldı.

Teknik alt yapısı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ NUZEM ) tarafından sağlanan çevrimiçi (online) istişare toplantısına NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleriyle birlikte bazı Araştırma Merkezi Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu düzenlenmekte olan toplantıların aslında değişik MYO birimlerinde yüz yüze gerçekleştirmek istediklerini fakat pandemi nedeniyle hastalıkların artmasından dolayı çevrimiçi (online) olarak sürdürüldüğünü söyledi.

“2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi” eğitim-öğretim süreci çalışmaları kapsamında iki defa senato toplantısı yapıldığını ve alınan karar ile bu konuda ki birçok sorunun giderildiğini belirten Rektör Yardımcısı Çolakoğlu, uzaktan eğitim sürecinin daha iyi olması için mevcut yönetmeliklerin güncelleneceğine değindi. Uluslararası İlişkiler Ofisinin üniversitede yapılması istenen projelere daha fazla katkı sunacağını, bazı projelere gerekli olan kurum katkı payının Üniversite tarafından sağlanacağını ifade eden Çolakoğlu ayrıca, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan yönetiminde MYO öğrencilerinin staj ve staj yeri olanaklarının geliştirilmesi konusunda çalışmalara başlanıldığını sözlerine ekledi. 

MYO’ların yaptığı çalışmaları değerlendiren Çolakoğlu, çalışmalardan dolayı tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Hacıbektaş Meslek Yüksekokulunun tarihçesi, bölüm ve programları, fiziki alt yapısı, sosyal imkanları, teknik geziler, Yüksekokul tarafından tasarlanıp üretilen deney setleri ile öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimleri için gerçekleştirilen etkinlikler ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek ise,  Hacıbektaş MYO’nun gelişiminin ve başarılarının yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte artarak devam etmesi için çalışacaklarını söyledi.

Toplantı, değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.