NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Mezuniyet Sevinci

20 Haziran 2022 1665
NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Mezuniyet Sevinci

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Kamuran Özdil, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aynur Kızılırmak, Doç. Dr. Gamze Muz, akademik ve idari personel, Nevşehir Devlet Hastanesi hemşireleri ve personeli,  öğrenciler ile aileleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler ve pandemide hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarının manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, NEVÜ tanıtım filmi ve müzik eşliğinde öğrenci etkinliklerini içeren slayt gösterisiyle başladı.

Mezun Arkadaşları Adına Heyecan ve Mutluluğunu Paylaştı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesini birincilikle tamamlayan öğrencilerden Bayram Erdemir, tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluğunu katılımcılarla paylaştı.

Erdemir, “Dört yıl önce bin bir umut, merak ve heyecanla başladığımız yolun sonuna geldik. Şimdi yepyeni bir başlangıç için sağlık ordusunun öncü birer neferi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler mesleğinin muhatabının aslında insan hayatı olduğunun bilincindeyiz. Hayatımızın bundan sonraki sürecinde de bu bilinçle hastalarımız arasında din, dil, ırk ve mevki ayrımı yapmaksızın insana hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öztürk: 140 Mezunumuzun Sağlık Ordusuna Katılmasından Dolayı Gururluyuz

Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk ise, “Giderek büyüyen bir aile olarak pandemi sürecinde tüm zorlu koşullara rağmen eğitim-öğretim faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde tamamlananın ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılını dolu dolu yaşamanın haklı mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu süreçte başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Bizler bugün 140 mezunumuzun daha sağlık ordusuna katılmasından dolayı ayrıca gururluyuz.

Saygıdeğer hocalarım, öğrencilerimize sadece teknik bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz. Ayrıca onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir rol model oldunuz. Hepinize katkılarınız için teşekkür ediyorum.

Değerli öğrencilerimiz sizlerde hemşirelik bölümünden mezun olurken analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen hemşireler olarak mezun oluyorsunuz. Bu yüzden bugün sizin için ağır bir sorumluluğu omuzlarınıza alma günüdür. Bu sorumluluklarla birey, aile ve topluma hizmet sunumunda bir sağlık profesyoneli olarak mesleki ve etik değerlerden asla vazgeçmemelisiniz. Mesleki ve bireysel değerlerin farkında olarak, her zaman birey ve hasta yararına kararlar vermelisiniz. Çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından hiç ama hiç vazgeçmeyin. Kendi hakkınızı korurken, başkalarının da hakkına hep saygı duyun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda, aydınlık yarınlar için Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle, güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan siz gençlerimizi, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Fakültelerini Gururlandırdılar

Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk konuşmalarının ardından 2021-2022 eğitim – öğretim yılında Fakülte birincisi Bayram Erdemir, Fakülte ikincisi Vefa Toran ve Fakülte üçüncüsü Rukiye Uğurlu’yu üstün gayret ve çalışmalarıyla elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik ederek kendilerine hediyelerini verdi. 

Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerini Aldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesini birincilikle tamamlayan öğrencilerden Bayram Erdemir, mezun olan tüm arkadaşları adına haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu mezuniyet yaş kütüğüne çaktığı plaka ile perçinledi. 

Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve ‘Hemşirelik Andı’nın okunması ile devam eden tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.