NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını Verdi

30 Haziran 2022 1343
NEVÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Orhan, Doç. Dr. Serhat Çelikten, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Fakülte Birincisi Çelik “Mühendis; gelecektir, bugündür, dündür. Mühendis, aydınlık yarınların teminatıdır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Mühendislik-Mimarlık Fakülte birincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Azize Çelik’in tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaşmasıyla başladı.

Çelik, “Bugün burada 2021-2022 Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin mezunlarını temsil etmekten gurur duyuyor, mutluluk ve sevincini yaşıyorum. Cümlelerime şu sözle başlamak istiyorum: Başarı bir varış noktası değil, bir yolculuktur. Bu bilinçle çıktığım mühendislik yolculuğumda yanıma inancımı, başarma isteğimi ve çabamı alarak yol almaya çalıştım. Başarı yolu da, hepimizin bildiği üzere engellerle doludur. Karşıma çıkan her engeli, hayat tecrübem haline getirmeye çalıştım. Engelleri aşamadığım, başarısız olduğum zamanlarda illaki oldu. Bu süreç içerisinde benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen hocalarıma, teşekkür ederim.

Üniversite, her ne kadar akademik hayata hazırlasa da bundan ibaret görülmemelidir. Bu 4 yıllık süreç içerinde üniversitemizin de bir kulübü olan Damla kulübü ile birçok gönle dokunup sosyal yönden kendimi çok geliştirdim. Okuduğum süre zarfında gençlik merkezinde gönüllü genç liderlik yaparak kendimi birçok yönden geliştirdim. Demem o ki kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin ve denemekten korkmayın.

Mühendis; gelecektir, bugündür, dündür. Mühendis, aydınlık yarınların teminatıdır. Bu gerçeğin farkında olarak bu alanda öncü olmamızı hedefleyen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine ayrıca elektrik-elektronik mühendisliği bölümü hocalarıma teşekkürü borç bilirim” diye konuştu. 

Prof. Dr. Ersan Kabalcı “Ülkemizin geleceğini inşa edecek yeni mühendis ve mimarları mezun etmenin haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz”

Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarak başlayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı, “Fakültemizin 8. mezunlarını verdiğimiz bu gün sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duydum. Ülkemizin geleceğini inşa edecek yeni mühendis ve mimarları mezun etmenin haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Kıymetli öğrencilerimize yeni hayatlarına başlarken bazı tavsiyelerde tabiri caizse son ders niteliğinde bazı önerilerde bulunmak isterim.

Fakültemizden mezun ettiğimiz öğrencilerimizden beklediğimiz üç temel şey vardır; bunların ilki sosyal sorumluluğunun farkında, toplumsal hayata katkı sağlayan iyi bir birey olmalarıdır. Bir diğeri öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacak iyi birer vatandaş olmalarını ümit ediyoruz ve son olarak öğrencilerimizin iyi birer meslektaş olmalarını bekliyoruz. Şunu unutmayınız ki! eğitim öğretim sadece okulla sınırlı bir süreç değildir. Hayat boyu sürecek bir faaliyettir. Sürekli yenilenmeniz, bilgilerinizi sürekli güncellemeniz ve gelişmeleri yakından takip etmeniz oldukça önemli. İşin özü öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Siz kıymetli mezunlarımıza hayatta yüksek başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun. Sevgili anne babalar bu pırıl pırıl geçlerimizin yetişmesinde her şeyden önce sizin emekleriniz çok büyük, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Kıymetli hocalarım, öğrencilerimizin eğitim öğretimine yaptığınız katkı ve emeklerden dolayı size de ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

Dereceyle Bitiren Öğrencilere Plaketleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından Mühendislik-Mimarlık Fakülte birincisi Azize Çelik plaketini ve başarı belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün elinden, Fakülte ikincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Duhan Durmuş plaketini ve başarı belgesini Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı’nın elinden ve Fakülte üçüncüsü İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eda Yıldırım ise plaketini ve başarı belgesini Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serhat Çelikten’in elinden aldı.

Mezuniyet Yaş Kütüğünde Yerini Aldı

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Mühendislik-Mimarlık Fakülte birincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Azize Çelik, mezun olan tüm arkadaşları adına mezuniyet yaş kütüğüne çaktığı plaka ile mezun olmanın haklı heyecan, gurur ve mutluluğunu yaşadı.

Geleceğin Mühendisleri Yemin Etti 

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Gıda Mühendisliği Bölümü’nden dereceyle mezun olan öğrencilere başarı ve diğer tüm mezun öğrencilere ise mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden törende öğrenciler, hep birlikte ‘Mühendislik Yemini’ etti.

Tören, öğrencilerin daha sonra hep birlikte havaya attıkları kepleriyle mezun olmanın haklı sevinç ve gururunu katılımcılarla paylaşmalarıyla sona erdi.