'Uyuşturucunun Zararları ve Terörle Mücadele' Konulu Konferans Düzenlendi.

09 Nisan 2014 1539

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından ‘Terörle Mücadele ve Uyuşturucunun Zararları’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen, akademik ve idari personel ile öğrencilerinin dinleyici olarak hazır bulunduğu konferansa;  Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yakup Kılıç ve  Madde Bağımlılığını Önleme ve İzleme Büro Amirliği polis memuru Ali Agkoç konuşmacı olarak katıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Yakup Kılıç, gençlerin kandırılarak huzur ve güvenliği bozmaya yönelik eylemlere çekilmelerini önlemek amacıyla bu tür aydınlatıcı bilgiler verdiklerini söyledi. Kılıç konuşmasında, “Bura da amacımız milli birlik ve kardeşliğimizin temellerini güçlendirmek, gençlerimizin şiddet içerikli olayların içerisinde yer almasını engellemek, terör örgütlerinin örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Bu bağlamda öğrencilerin hedef ve amaçlarına yönelik arkadaş edinme ve faaliyetlerde bulunmaları, her zaman, her yaşta aile bağlarının güçlü tutulması, sorgulama, doğru karar verme yetilerinin geliştirilmesi, başarıya ulaşmak için yapılması gerekenler, hayatta karşılaşılabilecek olumsuzluklardan kurtulma yolları ve güvenli internet kullanımı, doğru bilgiye ulaşma, kişisel verilerin önemi ve gizliliği, suçla mücadelede zararlı kişi ve grupların internet ortamındaki faaliyetlerinden korunma yolları konularında gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla konferanslar düzenlemekteyiz." Dedi.  

Uyuşturucu madde kullanımının zararlarını konusunda katılımcılara bilgi veren Madde Bağımlılığını Önleme ve İzleme Büro Amirliği polis memuru Ali Agkoç ise, “Uyuşturucuya başlamak için tek neden yeterlidir ve kullanan herkes için bağımlılık oranı eşittir. Güvenli bir madde ve güvenli bir kullanım şekli bulunmamaktadır. Eroin bağımlılığı ise kesin ölümle sonuçlanmaktadır” dedi. Agkoç, uyuşturucu madde kullananların madde bağımlılığını önleme ve izleme büro amirliğine başvurabileceği gibi sağlık kuruluşlarından da yardım alabileceklerini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığından temin edilen iki bin adet  gerçek operasyon ve yaşam öykülerinden esinlenerek kaleme alınan ‘Anne Ben Geldim’ isimli kitap konferansa katılanlara hediye edildi.

‘Anne Ben Geldim’ adlı kitapta, terör uzmanlarının gözaltına alınan örgüt üyelerini yeniden topluma kazandırma süreçleri, terörle solan hayatların geleceğe merhaba deyişleri, hayatından vazgeçmiş intihar eylemcilerinin düştükleri örgüt tuzağından el verilerek çıkarılma hikâyeleri, terör örgütü mensuplarının tutuklu bulundukları cezaevlerinden gönderdikleri gelecek kuşaklara ışık tutacak yaşam hikâyelerinin anlatıldığı mektuplar bulunmakta.