NEVÜ’de Yeni Anabilim Dalları Açıldı

23 Şubat 2021 2447
NEVÜ’de Yeni Anabilim Dalları Açıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğünün 29/01/2021 tarihli teklif yazısı üzerine Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından NEVÜ’de fakültelerdeki bazı akademik bölümlere yeni anabilim dalları açılması kararı alındı.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun NEVÜ’de yeni anabilim dalları açılması kararından memnuniyet duyduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde “Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı” ve Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde de “Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı” açılması konusundaki teklifimiz 03/02/2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca açılması uygun görüldü. Yeni anabilim dallarımızın üniversitemize, öğrencilerimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerken, üniversitemiz bünyesinde yeni anabilim dallarının açılması için vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyelerine şahsım, üniversitem ve akademik camia adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin: Çin Dili ve Edebiyatı Bölgemiz İçin de Büyük Bir Kazanım

Rektör Aktekin Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın üniversite ile birlikte turizm bölgesi olan Kapadokya bölgesi için de büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Aktekin, “Bilindiği üzere ülkemizin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, Çinli turistler için önemli bir turizm lokasyonudur. Bu yüzden Kapadokya’nın tarihi, kültürü ve bölgenin kendine has coğrafyasını Çin dilinde anlatmak adına Çince öğrenimi son derece önemli. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Çin dili, tarihi, kültürü, edebiyatı ve bunun dışında siyasi ve ekonomi alanlarında donanımlı, yaratıcı ve Türkiye’ye bu alanda katkı sağlayabilecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamakta. Aynı zamanda bu alanı seçen öğrenciler, bölgede dili uygulamalı olarak kullanma fırsatı elde ederek burada hem Çinlilerle nasıl iletişim kurabileceklerini hem de Türk kültürünü Çinlilere nasıl aktarabileceklerini öğrenmiş olacaklar” dedi.