NEVÜ-YDYO’dan Öğrencilere "İngilizce Hazırlık Eğitimi Fırsatı"

03 Mart 2021 1528
NEVÜ-YDYO’dan Öğrencilere "İngilizce Hazırlık Eğitimi Fırsatı"

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO), üniversitenin tüm akademik birimlerine yerleşen öğrencilere diledikleri takdirde bölümlerine başlamadan önce isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi verecek.  

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO), bünyesinde bulundurduğu 27 İngilizce Öğretim Görevlisi ile üniversitenin tüm akademik birimlerinde yer alan zorunlu/seçmeli İngilizce derslerini yürütmekte. Buna ek olarak NEÜ-YDYO bünyesinde bazı programlar için zorunlu, bazı programlar için ise isteğe bağlı hazırlık eğitimi de vermekte. Yabancı Diller Yüksekokulu, “İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi” kapsamının genişletilmesi yönündeki teklifini Üniversite Senatosuna sundu. 22 Ocak 2021 tarihinde toplanan Üniversite Senatosu, NEVÜ-YDYO bünyesinde verilen isteğe bağlı hazırlık eğitimine erişebilen öğrenci sayısının arttırılmasına karar verdi. 

Buna göre NEVÜ’nün tüm akademik birimlerine yerleşen tüm öğrenciler, diledikleri takdirde bölümlerine başlamadan önce NEVÜ-YDYO bünyesinde “İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi” alabilecek.  

İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi Nedir?

NEÜ-YDYO tarafından verilen İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi, eğitim-öğretim dili tamamen Türkçe olan programlara yerleşen öğrencilerin İngilizce öğrenmelerine olanak tanıyan bir eğitim programı. NEVÜ’ye yeni yerleşen öğrenciler kayıt esnasında isteğe bağlı hazırlık tercihlerini “EVET” olarak işaretleyerek bu eğitimden yararlanabiliyor. Bu eğitimi tercih etmek isteğe bağlıdır ancak eğitimin gereklerini yerine getirmek zorunludur. Bu gerekler ders materyali temin etmek, verilen ödevleri hazırlamak, portfolyo kullanmak, çevrimiçi çalışmalar yapmak, haberli ya da habersiz yapılan kısa sınavlara, vize ve final sınavlarına katılmak ve belirli sınırlar içerisinde derslere devam etmektir. İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi haftada 26 saat olmak üzere bir akademik yıl sürmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı ilkelerine göre dört beceri (dinleme, konuşma, okuma, yazma) üzerinden verilmektedir.

İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi için BURAYA TIKLAYINIZ.