Rektör Aktekin Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı

11 Ocak 2024 776
Rektör Aktekin Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Akademik Kurul Toplantısı’na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nun “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı” Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Merve Bulut Yücelen ve Öğr. Gör. F. Aslı Karacaoğlu, Yabancı Diller Yüksekokulu akademik ve idari personeli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun üniversitede eğitim – öğretim gören öğrencilerin, akademik ve idari personelin yabancı dil öğrenmelerine yönelik önemli bir misyonu üstlendiğini söyledi.  

Aktekin, “Günümüz dünyasında yabancı dil, kişilerin eğitim-öğretimleriyle birlikte özellikle kariyer hayatları için büyük önem arz etmekte.  Biz de üniversite olarak üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin yabancı dilde de etkili anlama ve kullanma yetisine sahip, profesyonel ve sosyal bağlamlarda özgüvenli ve etkin iletişim kurabilen çok dilli ve çok kültürlü bireyler olarak yetişmesine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulumuz ve yabancı dil ağırlıklı diğer okullarımız ile birimlerimiz önemli bir misyonu yerine getiriyor. Ayrıca uluslararasılaşma yönünde önemli çalışmalar yürüten üniversite olarak dünyaca kabul edilen TOEFL IBT®, Oxford Test of English ve TOEIC® sınavlarının üniversitemizde yapılması da bizler için gurur verici. Çünkü hem üniversitemiz personelinin ve öğrencilerimizin, hem de bölgemizde yer alan pek çok ildeki üniversite personeli ve öğrencilerinin, yurt içinde veya dışında akademik kariyer hedefi olan kişiler bu sınav merkezlerimizde sınavlara girebiliyor” dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç’ın yeni eğitim-öğretim yılına yönelik yürüttükleri çalışma ve projelere değinerek, yapılması planlanan diğer çalışmalar ve projeler hakkında bilgi vermesi ile devam eden toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri görüş, istek ve önerilerini alması ile sona erdi.