Rektör Danışmanı Çatak NEVÜ Öğrencileriyle Hasbihal Etti

12 Ocak 2024 541
Rektör Danışmanı Çatak NEVÜ Öğrencileriyle Hasbihal Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Çatak, Nevşehir İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Hasbihal Sohbetleri’ kapsamında, üniversitede eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

NEVÜ merkez yerleşke Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesi içerisinde yer alan Diyanet Genç Ofis’te “Regaip Kandili Özel Programı” olarak gerçekleştirilen program, NEVÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. İsmail Aras’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Hasbihal sohbetine konuk olan ve ‘Regaip’, ‘Miraç’ ve ‘Berat’ kandilleri ile ‘Kadir Gecesi’ gibi özel gecelerin Müslümanlar için önemine değinen Prof. Dr. Adem Çatak, bu önemli gün ve gecelerin Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme gibi fırsatları sunduğunu söyledi.

Program, Prof. Dr. Adem Çatak’ın öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından kendilerine Regaip Kandili dolayısıyla helva ve pide ikramı ile sona erdi.