NEVÜ’de ‘Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri’ Programı Düzenlendi

15 Ocak 2024 667
NEVÜ’de ‘Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri’ Programı Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri” programı düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa; Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Adem Çatak ve Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Aile ve Sosyal Hizmetler Nevşehir İl Müdürü Mahmut Selçuk, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Aile ve Sosyal Hizmetler Nevşehir İl Müdürlüğü personelleri, aileler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Aile ve Sosyal Hizmetler Nevşehir İl Müdürü Mahmut Selçuk’un açılış konuşmasıyla başladı. İl Müdürü Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu kapsamında birçok proje gerçekleştirilmekte. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da değerlerimize sahip çıkmak adına “Türkiye Yüzyılı Aile Söyleşileri’ programı başlattı. Biz de Nevşehir İl Müdürlüğü olarak bu doğrultuda söyleşi programımızın ilkini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Söyleşi programına davetli konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak konuşmasına 13 Ocak 2024 tarihinde Pençe Kilit Operasyon bölgesinde hain terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen askerlere ve tüm şehitlere rahmet dileyerek başladı. Çatak konuşmasında; aile kavramı, kadın ve erkeğin aile olmadaki rolü, niçin evlenmeliyiz? ailenin işlevleri, farklı aile türleri ve aile içi tutumlar gibi konulara değindi.