“Sanat” Adlı Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelendi

17 Ocak 2024 457
“Sanat” Adlı Tiyatro Oyunu NEVÜ’de Sahnelendi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından “Sanat” adlı tiyatro oyunu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm Bölge Müdürlüklerince NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak temsil verilmesinin karara bağlanmasının ardından 2023-2024 eğitim- öğretim yılının üçüncü tiyatro gösterimi olan " Sanat " adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluşturuldu.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda Yasmina Reza’nın kaleme aldığı, Yılmaz Onay’ın çevirdiği ve Fatih Topçuoğlu’nun yönettiği “Sanat” adlı tiyatro oyununa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, NEVÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak, NEVÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ile tiyatro severler izleyici olarak katıldı.

Üç arkadaşın boş, beyaz bir tablo üzerinden arkadaşlıklarını masaya yatırmalarının konu edinildiği tiyatro oyunu, tiyatro severler katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile NEVÜ arasında imzalanan protokol kapsamında NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Damat İbrahim Paşa Salonu’nda her ay düzenli olarak halka açık tiyatro etkinlikleri devam edecek.