NEVÜ Pakistan’da Düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'nda

27 Ocak 2024 659
NEVÜ Pakistan’da Düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'nda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Pakistan'ın Lahor ve İslamabad şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'na katılım gösterdi.  

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki Maarif Ajansı Pakistan Direktörlüğü tarafından organize edilen eğitim fuarına, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Lahor Başkonsolosu Durmuş Baştuğ, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, TMV Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi uzmanı Öğr. Gör. Şükrü Aydın, üniversite rektörleri, akademisyenler, öğrenciler katıldı.

İki ayrı günde gerçekleştirilen programlar kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi standını ziyaret eden Büyükelçi Mehmet Paçacı ve Başkonsolos Durmuş Baştuğ’a Rektör Aktekin NEVÜ’nün yürütmüş olduğu bilimsel çalışmalar, bölüm ve programlar, öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

“Uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversiteyiz”

Dünyanın farklı coğrafyalarından birçok ülkeden uluslararası öğrencinin NEVÜ’de eğitim gördüğünü belirten Rektör Aktekin, NEVÜ’nün uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğini söyledi.

Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda üniversite olarak biz de uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversiteyiz. Şu anda dünyanın 54 farklı ülkesinden ve coğrafyasından 700’e yakın uluslararası öğrencimiz üniversitede eğitim görmekte. Farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz iş birlikleri ile de daha fazla uluslararası öğrenciye üniversitemizde eğitim imkanı sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen üniversitemizin de güçlü bir akademik kadrosu ve gelişmiş fiziki imkanları bulunuyor. Üniversiteler farklı insanların ve kültürlerin bir araya geldiği yerler, ayrıca Üniversitemizin de merkezinde yer aldığı Kapadokya’nın kendine özgü kültürel ve doğal zenginlikleri bulunmakta. Dolayısıyla NEVÜ’de öğrenim gören her bir öğrenci farklı kültürlerle tanışma ve kaynaşma imkanı yakalayacaktır. Ayrıca üniversitemizin öğrencilerine sunduğu eğitimle birlikte gerek öğrenci kulüp ve topluluklarımızın gerekse üniversite dışı düzenlenen bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif tüm etkinlikler öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine de büyük oranda katkılar sağlamakta.  

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki uluslararasılaşma artık bir trend ve insanlar artık kendi ülkelerinde değil başka ülkelerde eğitim alıyor. Gelişmiş fiziki imkanları, nitelikli akademik ve idari kadrosu, sunmuş olduğu dünya standartlarındaki eğitim imkanıyla tüm öğrencileri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenci olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Pakistanlı Öğrencilerden NEVÜ’ye Yoğun İlgi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi standına yoğun ilgi gösteren Pakistanlı öğrencilerle birebir ilgilenen Rektör Aktekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler; kayıt süreçleri, bölüm ve programlar, eğitim öğretim çalışmaları, kampüs hayatı ve olanakları hakkında ilk elden bilgi aldı.

8 binin üzerinde öğrencinin ziyaret ettiği Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuar’na Türkiye’den Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversite, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Türk-Alman Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin katılım gösterdiği fuar etkinliklerinde Pakistanlı öğrenci ve akademisyenler Türk Üniversitelerinin Rektörlerinin de katıldığı temsilcilerle doğrudan iletişim kurma olanağı buldu. Katılımcılar Türk eğitim sistemi ve kurumları hakkında bilgi almanın yanı sıra, potansiyel eğitim fırsatları hakkında da detaylı görüşmeler yapma şansına sahip oldular.