KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu NEVÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

08 Mart 2024 393
KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu NEVÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından, “KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu NEVÜ’lü öğrenciler ile Buluşuyor” konulu söyleşi düzenlendi.

Moderatörlüğünü Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Münife Zararsız’ın yaptığı söyleşiye; Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Görkem Birinci, Doç. Dr. Leyla Kahraman Yüce, NEVÜ akademik ve idari personeliyle öğrenciler katıldı.

Dr. Murat Karakoyunlu söyleşide, Konya Ovası Projesi'nin hedefleri ve amaçları hakkında detaylı bilgiler verdi. Tarımsal üretimde iklim değişikliklerine hızlı adapte olmanın önemini vurgulayarak, su, tarım ve üretim ihtiyaçlarının karşılanması için planlı dönüşümün gerekliliğine dikkat çeken Karakoyunlu aynı zamanda bölgedeki sosyal ve ekonomik kalkınmayı desteklemeyi hedeflediklerini söyledi. Nevşehir için planlanan yatırım projelerinden de bahseden Dr. Murat Karakoyunlu "Biz sizler için bu projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimizden aldığımız fikirlerle daha farklı ve etkin projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi. Kariyer süreçlerini ve mesleki deneyimini öğrencilerle paylaşan Karakoyunlu, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na atanmadan önce ulusal ve uluslararası firmalarda Grup Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlük pozisyonlarında görev aldığını belirtti.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Murat Karakoyunlu, kamu yönetimi alanında çalışmak isteyen öğrencilerin, eğitimlerini tamamlamalarını, çeşitli kurumlarda çalışarak kariyerlerini ilerletmelerini ve alan belirleyerek uzmanlaşmalarını tavsiye etti.