NEVÜ Tanzanya’da Düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'nda

15 Mart 2024 390
NEVÜ Tanzanya’da Düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'nda

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Tanzanya’nın Darüsselam şehrinde düzenlenen Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuarı'na katıldı.

Türkiye Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu tarafından açılışı yapılan ve Türkiye Maarif Vakfı (TMV) tarafından organize edilen eğitim fuarına, Büyükelçi Güllüoğlu’nun yanı sıra TMV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan, NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Şükrü Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ standını ziyaret eden Büyükelçi Güllüoğlu ve TMV Yönetim Kurulu Üyesi Özkan’a NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin adına, fuara katılan Öğr. Gör. Aydın tarafından plaket sunuldu. Ayrıca NEVÜ’de yürütülmekte olan bilimsel çalışmalar, bölüm ve programlar, öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar hakkında bilgi verildi.

NEVÜ standına yoğun ilgi gösteren Tanzanyalı öğrencilerle ilgilenen ve üniversite hakkında bilgilendiren Öğr. Gör Aydın, öğrencilerin sorularını cevapladı. Böylece öğrenciler; kayıt süreçleri, bölüm ve programlar, eğitim öğretim çalışmaları, kampüs hayatı ve olanakları hakkında ilk elden bilgi aldı. Binlerce öğrencinin ziyaret ettiği Uluslararası Türk Üniversiteleri Fuar’ına Türkiye’den Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin yanı sıra Selçuk Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi katıldı. Fuarda katılımcılar Türk eğitim sistemi ve kurumları hakkında bilgi almanın yanı sıra, potansiyel eğitim fırsatları hakkında da detaylı görüşmeler yapma şansı buldu.