NEVÜ’de Sultan Nevruz Etkinliği Kapsamında Şehit ve Gaziler Hatırasına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

22 Mart 2024 412
NEVÜ’de Sultan Nevruz Etkinliği Kapsamında Şehit ve Gaziler Hatırasına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de bolluğun sembolü ‘Sultan Nevruz’ etkinlikleri kapsamında tüm şehit ve gazilerin hatırasına fidanlar toprakla buluşturuldu.

NEVÜ Rektörlüğü, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü ve üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden NEVÜ Sufi Kulübü iş birliğinde ‘Sultan Nevruz, Şehit ve Gaziler Hatırasına Fidan Dikim Etkinliği’ düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi önünde düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Özlem Fındık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Müdürü ve Sufi Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. İlgar Baharlu, Enstitü Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Erdem Akın ve Dr. Öğr. Üyesi Mihriban Artan Ok, Sufi Kulübü Başkanı Erdal Taşkın, üniversitede görev yapan şehit ve gazi yakınları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Gelecek nesillere nefes olmak ve daha yeşil bir üniversite bırakmak için ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, “Üniversitemiz merkez yerleşkesi başta olmak üzere ilçelerde bulunan yerleşkelerimizde arazinin toprak özelliği ve bölgemizin iklim şartlarını da göz önüne alarak ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün ise Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit düşen Tabip Üsteğmen Hulusi Elçi, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin hatırasına üniversitemizde görev yapan gazi ve şehit yakını personellerimiz ile birlikte fidanları toprakla buluşturuyoruz. Dikeceğimiz her bir fidanın geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, tüm insanlığa ve canlılara da birer nefes olmasını temenni ederken, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile yad ediyorum” dedi. 

Akın devamında “Baharın müjdecisi, bolluğun, bereketin sembolü ve doğanın ‘Yenigün’ü Nevruz’un ise sevgi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın artmasına vesile olmasını temenni ederken, bu anlamlı etkinliği düzenlenmesinde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler ve katılımcılar, Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen fidanları toprakla buluşturdu.