Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencileri '21 Mart Nevruz Bayramı'nı Kutladı

22 Mart 2024 394
Türk Dili ve Edebiyatı Öğrencileri '21 Mart Nevruz Bayramı'nı Kutladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü Arş. Gör. Dr. İskender Korkmaz tarafından yürütülen Halkbilimi Müzeciliği Dersi kapsamında, çeşitli etkinliklerle ‘21 Mart Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Nevruz Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, öğrenciler tarafından Türk dünyasında yaygın olan, yeni yılın bollukla ve bereketle geçmesini sembolize eden ‘Semeniler’ hazırlandı. Yine bölüm öğrencileri bereketi simgeleyen ‘Marteniçka’ ve ‘Yumurta Boyama ve Tokuşturma’ yaparak yeni yılın (Nevruzun), milletimize ve memleketimize bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Nevruz Bayramı geniş bir coğrafyada kutlanıyor

Türk dünyasının ortak kültür mirası kabul edilen ve yeni yılın başlangıcı, yenilik, coşku, canlanma, uyanma, dirilme gibi anlamlara gelen Nevruz Bayramı, Altaylardan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada kutlanıyor. Nevruz aynı zamanda her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin coşkuyla kutlandığı bir gün olarak kabul ediliyor.