Köy Okulları NEVÜ’de Bilim ve Sanatla Buluşturuluyor

04 Nisan 2024 458
Köy Okulları NEVÜ’de Bilim ve Sanatla Buluşturuluyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından Nevşehir’in köy okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik bilim ve sanat etkinlikleri düzenleniyor.

NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından NEVÜ Sanat Koleksiyonu ve Galerisi ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın destekleriyle düzenlenen ‘Bilim ve sanat etkinlikleri’ başladı. Bu kapsamda Nevşehir’in köy okullarındaki çocuklara bilim ve sanat alanlarında ulaşabilmek adına ilk olarak Nevşehir merkeze bağlı Balcın Köyü İlkokulu’nda eğitim görmekte olan öğrencilere Çarşamba günleri 13.00-14.00 saatleri arasında NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalında Dr. Öğrt. Ü. Özge Kaya tarafından temel müzik eğitimi etkinlikleri ve 14.00-15.00 saatleri arasında ise üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi’nde Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik tarafından sanat eğitimi etkinlikleri yapıldı. Altı hafta sürecek olan etkinlikler sonrasında ortaya çıkacak olan ürünler ise sergilenecek. 

Köy okullarındaki çocuklara bilim ve sanat alanlarında ulaşabilmek adına her türlü desteği veren NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, iş birliği yapan Balcın İlkokulu öğretmenlerine ve eğitimci olarak görev alan öğretim üyelerine teşekkür eden NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tahiroğlu, etkinliklerin Nevşehir’in diğer köy okullarıyla devam edeceğini söyledi. 

Etkinliklerde eğitimci olarak görev alan ve erken yaşlarda verilen sanat eğitiminin önemine değinen Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik,  bu anlamda özellikle de köylerde öğrenim gören öğrencilere ulaşmanın çok değerli olduğuna vurgu yaptı.  Dr. Öğrt. Ü. Özge Kaya ise köy okulları için düzenlenen bu etkinliklerde görev almaktan ve katkı sunmaktan duydukları memnuniyeti belirterek çocuklara sanatı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.