NEVÜ’de “Kapadokya Teknoloji Zirvesi”

06 May 2024 296
NEVÜ’de “Kapadokya Teknoloji Zirvesi”

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yazılım ve İnovasyon Kulübü tarafından İnceler Medikal ve Paşa Balloons sponsorluğunda düzenlenen “Kapadokya Teknoloji Zirvesi” başladı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde bölgenin ilk ve tek teknoloji zirvesi olma özelliği taşıyan ve teknoloji alanında çalışan ve alana ilgi duyanları bir araya getirmeyi amaçlayan etkinliğin açılışı; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Çatak,  NEVÜ Yazılım ve İnovasyon Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Atasever, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin her alanda hızla gelişen dünyada özellikle teknolojinin artık iş ve istihdam alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Aktekin, “Üniversiteler ders veren, belirli bir mesleğe hazırlayan ve belirli uzmanlık alanlarında bireyler yetiştiren kurumlar olmalarının yanı sıra  ders dışı etkinliklerle öğrencilerin hem kariyer, hem sosyal, hem kültürel gelişimlerine katkılarda bulunan kurumlardır. Biz de NEVÜ olarak gerek birimlerimiz gerekse öğrenci kulüp ve topluluklarımız aracıyla alanında uzman kariyer sahibi kişileri üniversitemize davet ederek öğrencilerimizin ders ve ders dışı kariyer gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Aktekin devamında “Her alanda hızla değişen dünyada özellikle teknoloji  artık iş ve istihdam alanında önemli bir yere sahip. Bizim de üniversitemiz bünyesinde Kapadokya Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisimiz ve diğer alanlarda faaliyet gösteren birimlerimiz bulunmakta. Buralarda hem öğrencilerimize hem de akademisyenlerimize proje hazırlama ve başvurularına yönelik eğitimler verilerek danışmanlıklar yapıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin mezuniyetleri sonrasında kamu ve özel sektörde kariyerleri için gereken bilgi, birikim ve iletişim becerilerini geliştirmelerine vesile olunmakta” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından alanlarında uzman davetli konuşmacıların katılımıyla 06-07 Mayıs 2024 tarihleri arasında 10 oturumda gerçekleştirilecek olan etkinliğin oturumlarına geçildi.

Zirvenin ilk gününde Ezgi Erdem, "Öğrencilikten Profesyonelliğe Adım Adım Kariyer Planlama" başlıklı sunumda, Muhammed Soner Başer ve Mustafa Renkçi ise "Ar-Ge Mühendisliği ve Lisans Süreci ve Yurt Dışı İş İmkanları ve Hazırlanma Süreci" konulu söyleşide bulunacak.

Öğleden sonra Uğur Arıcı’nın "Ya Özgür Yazılım Olmasaydı?" sorusuna yanıt arayacağı ve Beyzanur Bektaş’ın "Mobil Yazılım Geliştirme 101" sunumuyla devam edecek olan etkinlik, Ömer Çolakoğlu’nun "Yapay Zekânın Matematiği" ve Tamer Sarıoğlu’nun "Kotlin Multi Platform 101" üzerine yapacağı konuşmasıyla sona erecek. 

Zirvenin ikinci günü ise Oğuz Yılmaz’ın "Global Zekâ ve Dijital İş Hayatı", Murat Yücedağ’ın "Bir Yazılımcının Yol Haritası'nı" katılımcılarla paylaşacağı ve  Ali Ünsal’ın "Yazılımda Kariyer Yolculuğu" hakkında bilgiler vereceği etkinlik,  Tolgay Hıçkıran’ın "Unity 6 ve Oyun Geliştirme" konulu sunumunun ardından Furkan Karlı’nın kapanış konuşmalarıyla sona erecek.