Turizm Rehberliği Bölümünden Konya’ya Kültürel Miras Gezisi

09 May 2024 191
Turizm Rehberliği Bölümünden Konya’ya Kültürel Miras Gezisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi tarafından Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerine yönelik Konya’ya eğitim gezisi düzenlendi.

NEVÜ Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Filiz Yüksel ve Öğr. Gör. Hülya Ceylan koordinesinde ve profesyonel turizm rehberi Güllüşah Akın eşliğinde düzenlenen gezide Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Çatalhöyük Ören yeri,  Konya Sille Aya Elenia Kilisesi, Sille tarihi ve turistik yerleri, Konya Kelebekler Vadisi (Konya Tropikal Kelebek Bahçesi), Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi Çini Eserler Müzesi, Selçuklu Sultanları Müzesi, İnce Minare Taş Eserler Müzesi, Saip Ata Camii, Konya Alaaddin Camii, İplikçi Camii, Şerafettin Camii ve Şems-i Tebriz-inin mezarını ziyaret etti. 

Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Wassim Khalaf ve Engin Pişkin’in de görev aldığı kültürel miras gezisinde Konya İlinin doğal ve kültürel zenginliklerini görme imkanı bulan öğrencilere, ayrıca turizm rehberliği hakkında mesleki tecrübe kazanmalarına yönelik bilgiler verildi.