NEVÜ SBE Dergisinden ‘Türk-Japon İlişkileri 100. Yılı’ Özel Sayısı Çağrısı

09 May 2024 201
NEVÜ SBE Dergisinden ‘Türk-Japon İlişkileri 100. Yılı’ Özel Sayısı Çağrısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Dergisi, “Türk-Japon İlişkileri 100. Yılı” konulu özel sayı çıkarıyor. 

NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Türkiye ve Japonya arasında 1924 yılında kurulan diplomatik ilişkilerin 100. yılını özel sayı çıkararak kutluyor. Derginin, Türk-Japon ilişkilerinin geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine akademik bir perspektif sunmayı hedeflediğini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel, ekonomik, siyasi ve sosyal ilişkilerin incelendiği bu özel sayının, her iki ülkenin tarihine, kültürüne ve toplumsal yapısına dair önemli bilgiler sunmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca, Türk-Japon ilişkilerine dair yeni bakış açıları ve tartışma konularının da derginin kapsamında yer alacağını ifade eden Rektör Aktekin, Türk-Japon ilişkilerine ilgi duyan tüm akademisyenleri ve araştırmacıları bu özel sayıya katkıda bulunmaya davet etti.

NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü “Türk-Japon İlişkileri 100. Yılı” Özel Sayısı Çağrısı

Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkiler geçmişten günümüze kadar dostane bir şekilde süregelmiştir. İkili ilişkilerin başlangıcı Osmanlı Dönemi’ne kadar dayanmaktadır. Türkiye ve Japonya arasındaki resmi ilişkiler 1924 yılında kurulmuş olup, 2024 yılı iki ülke arasındaki diplomatik anlamdaki ilişkilerin tesisinin 100. yılıdır. Bu bağlamda NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü “Türk-Japon İlişkileri 100. Yıl” Özel Sayısı Türkiye ve Japonya ile ilgili dil, edebiyat, tarih, kültür, din, coğrafya, eğitim başta olmak üzere sosyal bilimler konularında makaleleri kabul edecektir.

Makale ilk gönderim tarihi:  08 Mayıs 2024

Makale son gönderim tarihi: 25 Temmuz 2024