NEVÜ’de 3 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokuluna Doçent Atamaları Yapıldı

22 May 2024 553
NEVÜ’de 3 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokuluna Doçent Atamaları Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na doçent atamaları yapıldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar uyarınca atanma süreciyle ilgili tüm işlemlerini tamamlayan Doç. Dr. Sevil Sungur Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Anabilim Dalı, Doç. Dr. İskender Muz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı, Doç. Dr. Hasan Çetinel İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Bilimleri Anabilim Dalı, Doç. Dr. Oktay Kızkapan Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrolarına ve Doç. Dr. Kamuran Özdil ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı ‘Doçent’ kadrosuna atandı.

‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği kriterlere uygun olarak akademik kadronun güçlendirilmesi ve yetkinliklerini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu doğrultuda doçentlik sınavlarını başarıyla tamamlayan akademisyenlerin atamasını gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Aktekin, atanan akademisyenlere de yeni ünvan ve görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.