NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO İşletmelere Teknik Gezi Düzenledi

22 May 2024 286
NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO İşletmelere Teknik Gezi Düzenledi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Mekatronik Bölümü öğrencilerinin teknik bilgi ve görgülerini artırmak için çeşitli işletmelere gezi düzenledi.

NEVÜ Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO  Mekatronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu koordinasyonunda ilk ziyaretlerini Kırşehir ÇEMAŞ Döküm Fabrikası'na yapan öğrencilere, otomotiv sektörüne döküm parça üreten ve CNC tezgâhlarda işleyen fabrika gezdirilerek CNC teknolojisi, bağlama kalıpları ve döküm kalıpları hakkında bilgilendirildi.  

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’na yapılan teknik ziyarette uçak bakım teknolojisi üzerine uzmanlar tarafından bilgilendirilen öğrencilere daha sonra TSE Kayseri Bölge Müdürlüğü’nde test laboratuvarı gezdirilerek kapı ve pencere standartlarına uygunluk testleri hakkında bilgi verildi.    

Kapadokya Üniversitesi Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü’nü ziyaret eden öğrencilere son olarak  biyolojik atıkları yakarak elektrik enerjisine dönüştüren Kayseri Mir Enerji Tesisleri gezdirilerek burada sürecin dijital yönetimi ve otomasyonu hakkında bilgiler verildi.