NEVÜ TTO’dan Turizm Fakültesi'ne Patent Eğitimi

23 May 2024 251
NEVÜ TTO’dan Turizm Fakültesi'ne Patent Eğitimi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Turizm Fakültesi akademisyenlerine yönelik ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi.

NEVÜ Sınai Mülkiyet Danışma Birimi Uzmanı Pakize Yeşiltaş tarafından akademisyenlere patent, faydalı model, endüstriyel tasarım kapsamları, yükseköğretimler kurumlarında yapılan buluşlara ilişkin mevzuat, NEVÜ fikri ve sınai mülkiyet hakları yönergesi, buluş bildirimi süreci, buluş sahibi kurumların sorumlulukları ve patentin akademik teşvikteki önemi konularında bilgi verildi.

NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin,  Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Bilgi Merkezi (PATLIB) olan Sınai Mülkiyet Danışma Birimi tarafından üniversitenin patent portföyünün genişletilmesi, buluşlara ilişkin mevzuatlar ve patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, marka, coğrafi işaret konularında farkındalık yaratmak amacıyla faaliyetlerin devam ettiğini söyledi. Üniversite olarak fikri ve sınai mülkiyet haklarına büyük önem vermekle birlikte araştırmacıları yeni buluşlar üretmeleri konusunda teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Aktekin, bu kapsamda üniversitede görev yapan akademisyenleri yeni patent üretmeleri konusunda teşvik etmeye ve yönlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.