NEVÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Devam Ediyor

23 May 2024 414
NEVÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Devam Ediyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından düzenlenen ‘NEVÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’ gerçekleştirilen bir birinden değerli sosyal ve kültürel etkinliklerle devam ediyor.

‘NEVÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’ kapsamında konserler, sergiler, spor müsabakaları, kitap fuarı, dj performansları, yarışmalar, gösteriler, geleneksel oyunlar, patates festivali öğrencilere ve halka açık olarak gerçekleştiriliyor.

Festival Alanından Renkli Görüntüler

NEVÜ tarafından 21-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen şenlikler kapsamında NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Açık Otopark Alanı’nda NEVÜ öğrenci kulüp ve toplulukları, NEVÜ bölümleri, kadın kooperatifleri ile bazı özel sektörün yer aldığı tanıtım ve satış stantlarının yer aldığı festival alanı kuruldu.

Festival alanı NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi ‘NEVKAM’ın  el sanatları sergisi, Okçuluk Kulübü,  Bisiklet Kulübü, İzcilik Kulübü, Japon Kültür Kulübü, Çin Kültür Kulübü, Halk Bilimi Kulübü ve diğer öğrenci kulüp ile toplulukların düzenlemiş oldukları etkinlikler ile renkli görüntülere sahne olurken, dünyanın farklı coğrafyalarından NEVÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle sundukları geleneksel halk oyunları gösterileri de büyük ilgi gördü.

Öğrenciler ve katılımcılar ayrıca şenlik kapsamında sahne alan NEVÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Müzik Kulübü öğrencilerinin konserleri ile  ‘Dj Devrim Yusuf Işık’ konseri eşliğinde doyasıya eğlendi.