NEVÜ TÖMER ve NUDER’den Uluslararası Öğrenciler İçin Mezuniyet Programı

23 May 2024 324
NEVÜ TÖMER ve NUDER’den Uluslararası Öğrenciler İçin Mezuniyet Programı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ TÖMER) bünyesinde Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilere mezuniyet programı düzenledi. Mezuniyet programında Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER)  bünyesinde faaliyette bulunan ve mezun olan başarılı öğrencilere de dernek yönetimince çeşitli plaket ve hediyeler takdim edildi.

NEVÜ Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜ TÖMER) ve Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)  Başkan Vekili Mahmut Oğuz,  İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncül,  Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) Başkanı Faruk Kahriman, NEVÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ramazan Şimşek ve Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Burak Beken ile Öğr. Gör. Dr. Dilek Kocayanak, uluslararası öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Uluslararası öğrencilerden Abdurrahman El-Hamad’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olduklarını ve NEVÜ’de dünyanın 50 farklı ülkesinden yaklaşık 600 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Üniversite ve şehir olarak dünyanın dört bir tarafından eğitim görmek için Türkiye’ye ve Nevşehir’e gelen öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayarak mezun olmaları için her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Rektör Aktekin, kendilerini Türkiye’nin dil ve kültürünü öğrenmiş bir şekilde mezun etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Mezun olan her bir uluslararası öğrencinin gönüllü birer kültür elçisi olduğunu belirten Rektör Aktekin, Türkiye’de yaşadıkları, gördükleri ve almış oldukları eğitim ile birlikte daha adil bir dünya için kendilerine önemli sorumlulukların düştüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Türkiye Maarif Vakfı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu gibi devlet kuruluşlarının yanı sıra sivil kuruluşların da  dünyanın dört bir tarafında başta eğitim olmak üzere önemli çalışmalar yürüttüğüne de değinen Rektör Aktekin, konuşmasının sonunda öğrencilere bundan sonraki kariyer hayatlarında başarılar diledi.

UDEF Başkan vekili Mahmut Oğuz,  NUDER Başkanı Faruk Kahriman ve NEVÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ramazan Şimşek’in de birer konuşma yaptığı programda uluslararası öğrencilerden Mısırlı Maram ve  Afganistanlı Hamida “Han Duvarları”, Kamila Nichonboeva “Sakarya” şiirini okudu.  Programda ayrıca Filistin’li öğrenci Ahmet Alshalfoh’ İsrail’in Filistin halkına yönelik yürütmüş olduğu soykırıma değindi.

Program NEVÜ TÖMER bünyesinde Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilere ve NUDER bünyesinde faaliyette bulunan ve mezun olan başarılı öğrencilere Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, UDEF Başkan vekili Mahmut Oğuz, İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncül,  NUDER Başkanı Faruk Kahriman, NEVÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ramazan Şimşek ve Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Burak Beken ile Öğr. Gör. Dr. Dilek Kocayanak tarafından plaket, sertifikaların verilmesiyle sona erdi.