NEVÜ'de Geleneksel ‘13. Spor Şenlikleri’ Ödül Töreni Düzenlendi

23 May 2024 338
NEVÜ'de Geleneksel ‘13. Spor Şenlikleri’ Ödül Töreni Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından bu yıl  ‘Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’ kapsamında NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 13’üncüsü gerçekleştirilen ‘Spor Şenlikleri’nde, dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından NEVÜ Spor Merkezi’nde düzenlenen törene;  NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Toprak Keksin, Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Eyüp Gürcan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Çağla Gurlaş, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Köse, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin üniversite olarak 21-24 Mayıs tarihleri arasında konserler, sergiler, kitap fuarı, DJ performansları, yarışmalar, gösteriler, geleneksel oyunlar, patates festivali gibi birçok etkinliğin yer aldığı ‘Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenliği’ düzenlediklerini söyledi. Etkinlik kapsamında ayrıca öğrencilere moral ve motivasyon olması, ruh ve beden sağlığı ile farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Voleybol Kadın / Erkek’, ‘3x3 Basketbol Erkek’, ‘Masa Tenisi Kadın/Erkek’ ve ‘Bilaordo Erkek’ olmak üzere 4 branşta ve 6 kategoride ‘Spor Şenliği’ni gerçekleştirdikleri belirten Rektör Aktekin, düzenlenen müsabakalar sonunda dereceye giren öğrenciler ile basketbol ve voleybol kategorisindeki takımları tebrik etti. Aktekin ayrıca Spor Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen akademik ve idari personellere teşekkür etti.

Rektör Aktekin daha sonra katılımcılar ile birlikte müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi. Törende ayrıca turnuvanın sağlıklı geçmesi için uygulama derslerini açık sahalarda yapan Spor Bilimleri Fakültesi öğrenci ve hocalarına ‘Centilmenlik’ kupası verildi.

Bilardo Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Oğuz Güney

2-      İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ahmed Fahim Ahadi

3-      Turizm Fakültesi öğrencisi Mehmet Emre Gültekin

Masa Tenisi Bayanlar Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Şenel Kaplan

2-      Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Eda Varlı

3-      Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO öğrencisi Sude Naz Gören

Masa Tenisi Erkekler Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO öğrencisi Haydar Seven

2-      Sağlık Hizmetleri MYO öğrencisi Ali Yüksel

3-      Hacıbektaş Teknik Bilimleri MYO öğrencisi Ömer Faruk Türkücü

3x3 Basketbol Erkekler Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Diş Hekimliği Fakültesi

2-      Güzel Sanatlar Fakültesi

3-      Fen Edebiyat Fakültesi

Voleybol Erkekler Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Hacıbektaş Teknik Bilimler MYO

2-      Diş Hekimliği Fakültesi

3-      Sağlık Hizmetleri MYO

Voleybol Bayanlar Turnuvasında Dereceye Girenler

1-      Diş Hekimliği Fakültesi

2-      Sağlık Hizmetleri MYO

3-      Eğitim Fakültesi