NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO’dan Mezuniyet Sergisi

11 Haziran 2024 335
NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO’dan Mezuniyet Sergisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Programı ve Mimari Restorasyon Programı son sınıf öğrencilerinin mesleki alanlarında eğitimleri boyunca yapmış oldukları özgün çalışmaların yer aldığı mezuniyet sergisi açıldı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özlem Sağlıyan Sönmez ve bölüm hocaları, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Gör. Barış Emre Sönmez ve bölüm hocaları, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Avanos Güzel Sanatlar MYO Mimari Dekoratif Sanatlar Programı ve Mimari Restorasyon Programı son sınıf öğrencilerinin çalışmaların yer aldığı sergiyi katılımcılar ile gezen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Rektör Aktekin, kendilerine bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diledi.

Sergide Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin; restorasyon proje posteri, Anadolu Selçuklu ve klasik Osmanlı çini motif çizimleri ile Mimari Dekoratif Sanatları Programı öğrencilerinin; seramik modüler pano, seramik heykeller, cam ve çini çalışmaları ve duvar süslemeleri yer aldı.

Sergi, 14 Haziran 2024 Cuma gününe kadar NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda gezilebilecek.