NEVÜ Başkanlığında Macaristan’da Düzenlenen “6. Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve Haberleşme Konferansı” Başarıyla Tamamlandı

13 Haziran 2024 246
NEVÜ Başkanlığında Macaristan’da Düzenlenen “6. Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve Haberleşme Konferansı” Başarıyla Tamamlandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) başkanlığında Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME), UNI-NOVA Lizbon Üniversitesi ve Palermo Üniversitesi iş birliğiyle 4-7 Haziran 2024 tarihlerinde Macaristan’da gerçekleştirilen “6. Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve Haberleşme Konferansı (IEEE GPECOM2024)” başarıyla tamamlandı.

2019 yılından bu yana NEVÜ tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen IEEE GPECOM konferansı, bu yıl NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı’nın genel başkanlığı ve Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) yerel kurullarının iş birliğiyle Macaristan’da düzenlendi.

Bosch Macaristan&Adriyatik Kft. ev sahipliğinde Bosch Budapeşte Inovasyon Kampüsü’nde gerçekleştirilen IEEE GPECOM konferansı kapsamında güç elektroniği, elektrik makinaları, güç üretim iletim ve dağıtımı, geleneksel ve yenilenebilir enerji kaynakları, akıllı şebekeler ve haberleşme sistemlerine yönelik güncel gelişmeler konularında 30 oturum yer aldı.  45 farklı ülkeden yazarların hazırladığı 152 adet bildirinin sunulduğu konferansta 5 ders oturumu, 8 davetli konuşma, güncel Ar-Ge ve inovasyon yaklaşımları konusunda Bosch CEO’sunun da yer aldığı yönetimsel inovasyon paneli ve Bosch teknik gezisi düzenlendi. Konferans programında, üniversitelerden gönderilen bildirilerin yanı sıra EPRA Energy, Lean Power Solutions, Wat Motor, BEST Transformatör, Astor Transformatör, ELTAŞ, Megger Sweden, İngiltere NationalGrid, PowerChina gibi birçok uluslararası firma tarafından sunulan yenilikçi çalışmalar da yer aldı.

IEEE, IEEE Industrial Electronics Society (IES), IEEE Industry Applications Society (IAS) ve IEEE Power & Energy Society (PES) tarafından teknik olarak desteklenen IEEE GPECOM2024’de sunulan bildiriler, Web of Science Core Collection ve IEEE Xplore Digital Library indeksinde yayınlanacak.

Konferans programına ve oturumlar hakkında detaylı bilgiye http://www.gpecom.org adresinden ulaşılabilir.