Rektör Aktekin “Nevşehir Turizm Master Planı Arama Konferansı ve Çalıştayı”na Katıldı

10 Temmuz 2024 906

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Valiliği, NEVÜ, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliğinde Kapadokya turizminin gelişmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının artırılması amacıyla düzenlenen “Nevşehir Turizm Master Planı Arama Konferansı ve Çalıştayı”nın açılışına katıldı.

Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış programına; Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir MHP Milletvekili Filiz Kılıç, KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Kapadokya Alan Başkan Yardımcısı Yunus Başar, ilçe kaymakamları,  sektör temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının artırılması amacıyla hazırlanacak olan “Nevşehir Turizm Master Planı Arama Konferansı ve Çalıştayı”nın ana eksenini oluşturmak için düzenlenen konferans ve çalıştayda; ‘Destinasyon Yönetimi, Tanıtım ve Pazarlama, Markalaşma, Akıllı Şehir Uygulamaları’, ‘Gastronomi, Yeme İçme Sektörü’, ‘Konaklama Tesisleri ve Acenteler’, ‘Alışveriş Turizmi’ ve  ‘Turistik Aktivitelerin Çeşitlendirilmesi” konuları ele alınacak.